Hírek

Class Hétvége vasárnap: Jobbágy Bernadett és Szász Dániel

Class Hétvége

2015. március 14.11:45
Argyelán Kriszta vendégei a Class Hétvégében Szász Dániel táncos és Jobbágy Bernadett audio narrátor voltak, a Tünet Együttes Közhely című élet-discoja kapcsán. Ez egy "sodró színpadi mix találkozásokról, rigolyákról, előítéletekről. Arról, hogy nem vagyunk olyan különlegesek, mint hisszük, és ez nem baj. Kilépünk az ajtón. Minden nap egy expedíció. Nézzük az embereket, ahogy magukba zárva hordozzák történetüket."

A Tünet Együttes 2002 óta létező alkotói társulás. A társulat művészeti vezetője Szabó Réka matematikus, aki táncosként, koreográfusként és rendezőként 1995 óta van jelen a kortárs táncszínházi életben. A Tünet Együttes darabjaiban a szellemesség és a játékosság játsszák a főszerepet, darabjaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak.

A színészekből és táncosokból álló társulatban minden művész alkotótárs, előadásaik erőteljesen építenek a szereplők személyiségére és kreativitására. A társulat nem ismer műfaji határokat, előadásaikban egyenrangú elemekként kezelik a szöveget, a mozgást, zenét, vizualitást, és kedvelik a különleges technikai megoldásokat. Hétköznapi, mindannyiunkat foglalkoztató-megmozgató témákat dolgoznak fel és szólaltatnak meg a nézőtér és a színpad határait feszegető személyes nyelven, groteszk, ironikus, költői látásmóddal. Repertoárjukban zenés-táncos kihallgatás, lay-down-comedy, interaktív videótechnikán alapuló táncelőadás, politikai táncszínház mellett található utcai performansz, strukturált improvizáció és gyermekeknek készült interaktív meseszínházi előadás is.

A társulat Magyarországon széles közönségbázissal rendelkezik, akik előadásról előadásra követik munkájukat, felléptek és fellépnek többek között a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, a Katona József Színházban, a MU Színházban, a Thália Színházban, a Trafó Kortárs Művészetek Házában. Egyre többet turnéznak külföldön is, számos befogadóhelyen és fesztiválon, harminc városban fordultak meg, többek között a The Place-ben Londonban, a prágai Nemzeti Színházban és az Alfred ve Dvoře Színházban, Hradec Královében a Festival European Regions keretében, a Schauspiel Kölnben és a Tanzlabor Bielefeldben, az újvidéki INFANT fesztiválon, a regensburgi Donumenta Fesztiválon, a helsinki Savoy-teatteriben, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban és 2014 őszén az Alexander Kasser Theaterben, New Jersey-ben.

Ha lemaradtál a beszélgetésről, meghallgathatod itt.

Class Hétvége

2015. március 14.11:45