Hírek

Class Kultúra szerda: Járó Zsuzsa

Class Kultúra

2016. március 23.18:32
Járó Zsuzsa Nyíregyházán született, 2003-ban végezte el Máté Gábor és Horvai István tanítványaként a Színház-és Filmművészeti Egyetemet. Gyakorlatát az Örkény Színházban töltötte, ahol olyan szerepekben mutatkozhatott be mint A tanítvány Ionesco Különórájában, Mrs. Martin A kopasz énekesnőben, Bianca Shakespeare Makrancos hölgyében vagy Fatima Mansur Schimmelpfennig Az arab éjszakájában. 2004-től két évadon át immár a színház szerződtetett tagjaként alakított Csehov-, Brecht-, Kleist-, Molnár-, Kárpáti-hősnőket. 2006-ban az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött, ahol a klasszikusok mellett zenés feladatok is várták. 2011. augusztus 1-jétől a Vígszínház tagja. Színházi szerepei mellett filmvásznon is láthattuk a Szerelemtől sújtva, a Jött egy busz és A nyomozó című filmekben. Április elsején pedig új darabot mutatnak be, többek között erről kérdezte este tíztől Szani Roland a művésznőt a Class Kultúrában, amit meghallgathatsz itt is.


Robert Crannocknak, az ismert klímakutatónak három lánya van: Sarah, Freya és Jasmine - egy híres politikus, egy tanárnő, aki gyermeket vár és egy lázadó egyetemista. A három lány kitartóan küzd egy boldogabb, szebb jövőért, de az életük csak egyre jobban összekuszálódik.
Az új kortárs angol darab hihetetlen izgalmasan, fordulatokban gazdagon mutatja be néhány ember sorsát, miközben sok humorral és zenével mesél az élet nagy kérdéseiről. Milyen élet vár ránk itt a Földön? Milyen jövője lesz az utódainknak? A Föld tartalékai kimerültek, az éghajlatváltozás megállíthatatlan, és ha nem figyelünk jobban oda a környezetünkre, ha nem szabunk gátat önzésünknek, akkor annak néhány éven belül katasztrofális következményei lesznek. Eszenyi Enikő új nagyszínpadi rendezése látványos és formabontó megoldásokkal varázsolja el a nézőket, akik egy igazi 21. századi történetet láthatnak 21. századi nyelven elmesélve. Az előadásban elhangzanak olyan ismert slágerek is, mint Pharrell Williams Freedom című száma, vagy a Goldfrapp-tól a Happiness és Kriss Kross-tól a Jump.

Class Kultúra

2016. március 23.18:32