Hírek

Elle King ebben az évben is elvarázsol

Zene

2016. február 21.18:05
Az 1989-es születésű énekesnő - akinek apja nem más, mint a színész Rob Schneider (többek között látható volt a Nagyfiúkban, Az 50 első randiban és a Tök alsóban) - debütáló lemeze a 2015-ös esztendő egyik nagy meglepetését hozta. Az alapvetően alternatív-rockos közegből érkező Elle az "Ex's & Oh's" című dalnak köszönhetően számos korlátot lebontott maga körül, és már a mainstream sikerek kapujában áll. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az összamerikai album eladási listán a TOP 20 közvetlen közelébe került, ami egyúttal aranylemezes státuszt jelent neki a tengerentúlon.

A dalszerző/énekesnő, aki természetesen a színészkedésbe is belekóstolt, ráadásul bizonyosan nem egyslágeres művész, hiszen a február 8-án napvilágot látott újabb single ("America's Sweetheart") is rendelkezik az összes tulajdonsággal ahhoz, hogy jelentős népszerűségre tegyen szert. Múlt csütörtökön Elle két amerikai televíziós műsorban élőben is előadta a dalt. Az elmúlt napok egyébként is izgalmasan alakultak a számára, hiszen az "Ex's & Oh's"-nak köszönhetően két Grammy-díj jelölést is begyűjtött (Legjobb rockzenei előadás, Legjobb rock dal).

A szerzeményeiből is tükröződő vagányságot Elle King már gyerekkorában magába szívta: még csak 9 esztendős volt, amikor a mostohaapja meglepte a The Donnas nevű, csupa lány tagból álló rockbanda lemezével, és a kis Elle saját bevallása szerint az albummal való ismerkedés közben döntött úgy, hogy maga is zenész szeretne lenni. Gitárt először 13 esztendősen fogott a kezébe, és ekkor már a hatásai közé sorolta Aretha Franklint, Johnny Cash-t és az AC/DC-t - utóbbi csapat logoját később rá is tetováltatta a karjára. De nem vetette meg a country műfaját sem, olyannyira nem, hogy bendzsón is megtanult játszani.

Rövid ideig élt Los Angelesben és Koppenhágában, de a szíve mindig visszahúzta New Yorkba, ahol 16 évesen hamis személyi igazolvánnyal látogatta a klubokat. A filmvásznon 1999-ben mutatkozott be, amikor a Tök alsóban feltűnt az édesapja, Rob Schneider mellett. A színpadon sem egy elveszett lány: olyan nevekkel koncertezett együtt, mint az Of Monsters and Men, Michael Kiwanuka, a Dropkick Murphys vagy James Bay és Ed Sheeran.

Zene

2016. február 21.18:05