Hírek

Három év után búcsúzik az Alibi a Katona József Színháztól

Programajánló

2013. május 28.11:25
A darab 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a legjobb humoros pillanatért járó Forgács-díjat, 2012-ben A Tánc Fesztiválja fődíját, és nagy sikerrel szerepelt Helsinkiben, a csehországi Hradec Královéban és Bécsben. Az előadás a 2010-11-es évadtól szerepelt a Katona József Színház repertoárján, és talált otthonra a Kamrában.

Mit tettél le az asztalra? A különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan alibit gyártunk. Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos önvizsgálat revü során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet.

Az előadásban Furulyás Dóra, Gőz István, Kövesdi László, Szabó Márta, Szandtner Anna és Szász Dániel lép színpadra, a fény és a díszlet Szirtes Attila, a kosztüm Bodnár Enikő munkája, zeneszerzők Barna Balázs és Márkos Albert, dramaturg Peer Krisztián, rendező Szabó Réka.

Az előadás nézőitől a Facebookon:
Nagyon jó előadás volt :D Az első sorban majdnem hanyattvágtam' magam a röhögéstől :D
GO ! GO ! GO ! It's a very good team, very good performance!!!
Annyira káprázatos ez a Tünet-darab (is), hogy tyű. Megunhatatlan
Voltunk! Nagyon jó volt! Gratula mindenkinek!! éljen a kortars tanc!

Kritikai szemle:
Szabó Réka nem életszerű, hanem igaz (tánc)színházat csinál, szolgalelkűségre nevelt, megalázott marionettfigurák helyett érett, hús-vér gondolkodókkal. Vele színről színre látunk - és nem tükör által homályosan. (Horeczky Krisztina, Népszabadság)

Mi a Tünet Együttes titka? A (látszólagos) közvetlenség és egyszerűség, a hangulatok professzionális váltogatása a tragikusan komortól az ellenállhatatlanul mulatságosig. Röviden az, hogy nem veszik magukat halálosan komolyan. (Jászay Tamás, Revizor)

Sürgő-forgó fejetlenség, eszement kavarás, abszurd grammatikai ficamok: mintha Örkény Egypercesei elevenednének meg. Megtudjuk, hogy ez nem színház, nem tánc-előadás, nem bizony, a szereplők ékesen kommentálják magukat és főleg azt, hogy ők kik is és mit is nem csinálnak. (Fehér Elephánt Kulturális Ajánló Portál)

Programajánló

2013. május 28.11:25