Hírek

Beyoncé limonádéja

Zene

2016. május 03.08:31

Az idézet Beyoncé férjének, Jay-Z-nek a nagymamájától származik. Hattie White a 90. születésnapi köszöntésén jellemezte így az életét, és ez annyira megfogta Beyoncét, hogy a hangfelvételt fel is használta a „Freedom” című dalhoz. Amely az új albumán kapott helyet.


Az új, sorrendben 6. albumán, amely a fentiek okán a „Lemonade” címet kapta, és amely digitális formában már meghallgatható a Tidal felületén, illetve beszerezhető az iTunes és az Amazon oldalán. A fizikai hanghordozó megjelenése május 6-ra várható.


A „Lemonade” Beyoncé második úgynevezett vizuális albuma, ám míg a 2013-as, saját nevére keresztelt anyagon mindegyik dalhoz tartozott egy külön videó, most egy hatvanperces film készült el, amely átfogja a komplett lemezt, és amelyet az HBO vetített le elsőként. A 12 dal egyetlen központi téma köré épül: azt az utazást mutatja be, amelyen azok a nők mennek keresztül, akik szeretnék magukat minél jobban megismerni, és akik nem félnek lépéseket tenni a testi és lelki gyógyulás érdekében. Az album olyan vendégek közreműködésével készült el, mint Jack WhiteKendrick LamarThe Weeknd és James Blake.


A „Lemonade” megjelenése óriási érdeklődést váltott ki világszerte: pillanatok alatt Twitter bejegyzések milliói láttak napvilágot, és a lemez nem kevesebb, mint 61 ország iTunes slágerlistáján nyitott az első helyen. Többek között rögtön number one pozícióban debütált az Egyesült Államokban, Nagy Britanniában, Kanadában, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Dél-Afrikában, Mexikóban és Brazíliában.


Beyoncé április 27-én már meg is kezdte a „Formation” névre hallgató turnéját az USA-ban, június 28-ától pedig Európában koncertezik: a brit dátumok mellett ír, német, svájci, holland, olasz, francia, dán, svéd, belga és spanyol helyszínek szerepelnek a naptárában.


A lemezre a következő dalok kerültek fel:
1. PRAY YOU CATCH ME
2. HOLD UP
3. DON’T HURT YOURSELF (FEAT. JACK WHITE)
4. SORRY
5. 6 INCH (FEAT. THE WEEKND)
6. DADDY LESSONS
7. LOVE DROUGHT
8. SANDCASTLES
9. FORWARD (FEAT. JAMES BLAKE)
10. FREEDOM (FEAT. KENDRICK LAMAR)
11. ALL NIGHT
12. FORMATION

Zene

2016. május 03.08:31