Hírek

Hajrá Magyarok! Bocuse d'Or világdöntő - Szurkoljunk Széll Tamásnak és csapatának!

Egyéb

2017. január 24.08:48

Széll Tamás séf, aki csapatával idén megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét, január 24-én, a világdöntő első napján foglalja el a Bocuse d’Or versenykonyháját Lyonban, ahol 5 óra 35 perc áll a rendelkezésükre, hogy bebizonyítsák, a magyar gasztronómia nemcsak Európa, de a világ élvonalába is tartozik.


Hamvas Zoltán elnök, Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és a csapat felkészülését segítő Szulló Szabina csapatkapitány gőzerővel készült a Bocuse d’Or világdöntőjére, ahol 24 ország legjobbjai mérik össze tudásukat.  A magyarok a döntő első napján, időrendben utolsó versenyzőként, rendkívül erős mezőnyben – ezen a napon lépnek ringbe az eddig legtöbb alkalommal győztes franciák, illetve a szintén többször a dobogó legfelső fokán álló norvégok és dánok is – prezentálják a két, húsos és vega fogást, amelyet 5 óra 35 perc alatt kell elkészíteni és tálalni.


A januárban 30. évfordulóját ünneplő legendás verseny számos meglepetést tartogat a részvevők számára. A 14 adagos tálon felszolgált húsétel szeptember elején kihirdetett alapanyaga – éppen a három évtizeddel ezelőtti döntő emlékére – a világ legjobb minőségű csirkéjeként számon tartott bresse-i fajta, amelyhez öt „tenger gyümölcséből” lehet párosítást választani, és ezekből megálmodni a tradicionális lyoni fogásnak számító csirke és rák újraértelmezését.Kiváló program azoknak, akik itthonról szurkolnak a magyar csapatnak: a Bocuse d'Or világdöntőjét és az Európa-bajnok magyar csapat lyoni szereplését élőben lehet követni a Hold utcai Belvárosi piacon. Egy 36 nm-es LED falon a világ legrangosabb szakácsversenyét figyelve szurkolhatnak Széll Tamásért és a magyar csapatért!Hajrá Magyarok!

Egyéb

2017. január 24.08:48