Üdvözlünk a „Szőlő és a bor városában”!

Villányban hagyomány, hogy a betakarított termést a helyi lakosok vidám szüreti felvonulással és mulatozással köszöntik. Ezt a hagyományt ünneplik október első hétvégéjén immár harminc éve a Villányi Vörösbor Fesztivállal. A háromnapos rendezvény a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti és kulturális programok egyik legnagyobb hazai eseménye, amely ma már több tízezer embert vonz a villányi borvidékre. 

A borkóstolás és a bortúrák mellett több különleges programmal is készültek a szervezők a fesztivál 30. évfordulójára. A Borudvarban szakmai beszélgetésére kerül sor neves villányi borcsaládok, a Jekl, a Günzer és a Gere famíliák tagjaival. Lesznek szüreti bemutatók és táncházak, illetve a Günzer család jóvoltából a bátrabbak traktortúrára is mehetnek. A fesztivál leglátványosabb programja a veteránautó felvonulás lesz, amellyel kezdetét veszi az ország legvidámabb szüreti felvonulása. 

A fesztivált természetesen zenei programok is kísérik, fellép többek között Molnár Ferenc Caramel, a Honeybeast, a Bohemian Brass Band és a Magna Cum Laude is.

Ne feledkezzünk meg a gyerekekről sem, a fesztivál nekik is tartogat érdekes programokat, mint például Kökény Matyi gólyalábas mesejátéka vagy az Iszkiri gyermekzenekar koncertje. 

Jegyinformációk:

Napijegy: 1500 Ft

Fesztiváljegy: 2500 Ft (péntek-szombat)

A vasárnapi program INGYENES. 

További információt ITT találtok.


borfest.jpg