A múltban Bodies néven futó, az emberi testet bemutató kiállítás Magyarországra érkezett!

A tárlat méretében meghaladja a korábban elődjét, a több mint 2200 négyzetméretes kiállítótéren a látogatók több száz tökéletesen elkészített kiállítási tárgyat nézhetnek meg.

A világszínvonalú kiállításon több mint 1000 kiállítási tárgyat és 300 emberi preparátumot találunk, amik egy speciális eljárás segítségével (ún. plasztináció) lettek tartósítva. Igen, igazi emberektől származnak.

A BODY Kiállításon az érdeklődők felfedezhetik, milyen folyamatok mennek végbe a bőrünk alatt, láthatóvá és kézzelfoghatóvá válik az emberi test működése. Kitárulkozik a vázrendszer, előbukkannak az izmok, a légzőszervek, megmutatkozik a keringés. A kiállításon 3D animációkat bemutató képernyők és dokumentumok segítenek megérteni, mi zajlik le a szervezetünkben sportolás, munka, vagy épp pihenés közben.

Külön tárlat mutatja be az emberi magzat fejlődését, a Magyarok a világ orvostudományában részleg pedig a legnagyobb hazai tudósok előtt tiszteleg. A kiállítási tárgyak némelyike sokkoló lehet a látogatók számára, hiszen itt közvetlen közelről megmutatkozik például egy rákos máj és egy dohányos ember elfeketedett tüdeje. Bár ezek az élmények nem kellemesek, segíthetnek abban, hogy lássuk az egészségtelen életmód közvetlen következményeit.

Nos, az biztos, hogy kell gyomor hozzá, de természetesen nem muszáj az egész tárlatot körbejárni, viszont igen érdekes és hasznos infókat tudhatunk meg az emberi test rejtelmeiről.

A BODY Kiállítás 2018. június végéig tart nyitva a KOMPLEX-ben (1061 Budapest, Király utca 26.) Jegyeket ITT találtok.