A „Rocket Man” énekese végleg visszavonul a turnézástól, de még előtte útnak indul, hogy elköszönjön rajongóitól egy röpke három éves turné keretében. 

John, New Yorkban a Gotham Hallban tett bejelentést, amit online közvetítettek Los Angelesben, de a londoniak sem maradtak le semmiről, hiszen élő közvetítésben ők is követhették az eseményeket a King’s Cross állomáson, méghozzá VR szemüvegen keresztül. Akik esetleg nem értek ki a közvetítésre vagy nem tudtak kimenni, a Youtube-on ők is csatlakozhattak.

Az eseményt egy videó válogatás nyitotta az énekes legnagyobb slágereivel, majd élő adásban elénekelte a „Tiny Dancer” és az „I’m Still Standing” című slágereit is. Ezután következett a sajtókonferencia. 

„Már nem fogok többet turnézni, leszámítva ezt a világkörüli turnét, ami szeptemberben indul” – majd hozzátette, hogy egy 300 koncertet számláló, három éves Farewell Yellow Brick Road turné keretei közt búcsúzik el rajongóitól. 

Az énekes elmondta, hogy a prioritásai megváltoztak, melyre hatással volt a 2005-ben tett házassági fogadalma David Furnish-el és a két fiának megszületése. „Az elsődleges dolgok az életemben most már a gyerekeim, a férjem és a családom. Ez a megfelelő alkalom, hogy búcsút intsek a rajongóimnak.”

A turné Észak-Amerikai állomásainak időpontjai már megvannak. Európába 2019 májusában érkezik majd, de ellátogat Dél-Amerikába, Ázsiába, Ausztráliába és Új-Zélandra is. 

Koncertjeire egy igazán különleges és egyedülálló produkcióval készül, ami mind látványvilágában mind pedig a zenében végigkíséri rajongóit a több évtizedes karrierjén.

Itt láthatjátok az élő közvetítés a bejelentkezéséről: