Itt vannak a 2018-as Grammy-jelölések! Kedd reggel közzétették a legjobb új előadó, az év felvétele, az év dala és az év albuma jelöltjeit, utána nem sokkal pedig a Recording Academy nyilvánosságra hozta az egész listát.

84 kategória jelöltjeit nem soroljuk fel nektek természetesen, a legfontosabb infókat próbáljuk nektek összeszedni:

- Ebben az évben Jay-Z büszkélkedhet a legtöbb jelöléssel a maga nyolc kategóriájával. Ezek között van az év albuma, az év felvétele, az év dala és a legjobb rapalbum is.

- Kendrick Lamar hét jelölést kapott, Bruno Mars pedig hatot. 

- Mi a helyzet a Despacitoval? A nyár slágere „csak” három kategóriában száll versenybe: az év felvétele, az év dala és a legjobb pop duó/zenekari performansz díjért küzd.

- Meglepetések: hol van Selena Gomez, Ariana Grande, Dua Lipa és Rita Ora? Taylor Swift is mindössze egy jelölést kapott, méghozzá egy elég jelentéktelen kategóriában. Korunk egyik legnagyobb sztárja, Ed Sheeran is csak két jelölést tud felmutatni.

- Ahhoz képest, hogy Justin Bieber nem igazán volt hajlandó elénekelni koncerjein a Despacitot, ő is csak annak kapcsán kapott jelölést.

Ha kíváncsiak vagytok az egész listára, látogassatok el a Grammy oldalára! A 60. Grammy-díjátadóra január 28-án kerül sor New Yorkban.

grammy1.jpg