Négy évvel az Our Version of Events című első stúdióalbuma után novemberben új lemezzel jelentkezett a csodálatos hangú Emeli Sandé (teljes nevén Adele Emily Sandé, de azt hiszem mindenki számára nyilvánvaló, hogy miért nem az első keresztnevét használja). A Long Live the Angels a skót énekesnő második önálló turnéja. 2017. március 16-án indult Edinburgh-ból és 2017. október 27-én fejeződik be Dublinban, és közben bejárja Európát. Többek közt Antwerpenben, Luxemburgban, Párizsban, Amszterdamban, Zürichben, Milánóban járt már eddig a turné során, ősszel az Egyesült Királyságot járja be keresztül-kasul.

Az albumot zambiai gyökere ihlette. A Tenderly című számban közreműködik az apukája és az unokatesvérei is, The Serenje Choir néven, utalva ezzel Serenje városra Zambiában.

Youtube

Emeli Sandé a briliáns modern művész megtestesítője. Tudja, mit akar, és tudja, hogy hogyan: „Őszintének lenni – magadhoz és a zenédhez –, ez az egyetlen út olyan dalokat írni, amelyek számítanak neked, és számítanak mindenki másnak.” Ő az, aki ugyanannyira imád komponálni, mint énekelni. Fogadjunk te se tudtad, hogy nekik mind-mind írt már számot: Alicia Keys, Susan Boyle, Rihanna, Leona Lewis, Cheryl Cole, Tinie Tempah, The Saturdays, Chipmunk.

2015-ben Magyarországon is fellépett a VeszprémFesten.