Kürtöld világgá: kürtőskalács – csodakalács!

A legédesebb és legillatosabb fesztivál idén a Gesztenyés-kertben látogatható október 13-15 között. A fesztivál egy igazi gasztro-kulturális esemény, ahol faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú ízvariációban és számos méretben lesz kapható, a mára már magyar hungarikummá vált kürtőskalács. 

Idén is olyan különlegességeket lehet kóstolni – a „Kürtőske” mini kalács mellett – mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, Kürtős Fagyi vagy a Kürtős Csapágy. 

kurtos1.jpg kurtos2.jpg

A látogatók bepillanthatnak a kürtőskalács sütés rejtelmeibe. Az esemény csúcspontja idén is a Nagy Közös Sütés lesz, amely mostantól Kürtős Kaland néven indul majd. A sütésen – amihez előzetes regisztráció szükséges – a résztvevők titkos recept alapján maguk készíthetik el kürtőskalácsaikat. 

A fesztivált zenei programok is színesítik. Pénteken fellép a Bagossy Brothers Company, szombaton, Keresztes Ildikó és Pély Barna, végül Myrtill és a Swinguistique zárja a Kürtőskalács Fesztivált. A gyerekek sem fognak unatkozni, hiszen lesznek nekik szánt zenei programok és bábelőadás is. Na de, hogy ők se maradjanak ki a sütésből, nekik is lehetőségük lesz elkészíteni a saját kürtőskalácsukat. 

Helyszín: 1124 Budapest, Jagelló út - Gesztenyés-kert

Időpont: 2017. október 13-15.
A fesztivál ingyenesen látogatható.
További infó és részletes program ITT