Ilyen még nem volt: Fábri, Radványi, Dargay, Curtiz, Lubitsch, Romy Schneider, Michael Caine és Kabos Gyula egyszerre Budapesten!

A Filmarchívum négynapos nemzetközi archív filmfesztivált rendez Budapesten: a Budapesti Klasszikus Film Maraton 2017. november 2-5. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Francia Intézetben és a Corvin Moziban lesz látogatható.

A Filmarchívum 60. születésnapja alkalmából féltve őrzött, páratlan kincseket mutatnak be a nagyközönségnek és a nemzetközi szakmának.

A Maraton fókuszában a felújított hazai és nemzetközi klasszikus filmek, és a Filmarchívum története és tevékenysége áll. Először itt lesz látható Fábri Zoltán öt alkotása digitálisan restaurálva, melyek közül a Körhinta lesz a nyitófilm. A Maratonon újra mozivásznon lesz látható Radványi Géza Valahol Európában és a Romy Schneider és Lili Palmer főszereplésével készült Lányok egyenruhában című filmje is. A szórakoztató filmek, többek között a Hyppolit, a lakáj és az Ez történt Budapesten, a magyar hangosfilm kezdeti időszakába kalauzolnak.

A részletes programot ITT tudod letölteni.

Helyszínek:

Uránia Nemzeti Filmszínház

Corvin mozi

Francia Intézet

Jegyár: 800 Ft

Kedvezményes jegyár 4 jegy egy időben történő megvásárlása esetén: 2000 Ft (csak személyes vásárlás esetén)

Diák- és nyugdíjas jegy: 400 Ft

A Francia Intézetben tartott vetítések ingyenesek.

film1.jpg