Idén is nagyszerű programokkal találkozhatunk Európa egyik legszebb, egyben Budapest legnagyobb Adventi- és Karácsonyi Vásárán, a Vörösmarty téren. 

Az eseményre évente 800 ezer turista látogat el, de a kilátogató budapestieknek is nagyszerű szórakozást kínál. Arra azért érdemes felkészülni, hogy nem a legolcsóbb mulatság, főleg ha az egész rokonságot innen vásárolt tárgyakkal szeretnéd meglepni, de egy forralt borra és egy kolbászra mindenképp érdemes kilátogatni.

Tradicionális és modernebb ipar- és népművészeti tárgyakat is találhatunk, amiket (most kell kapaszkodni) független szakmai zsűri válogat ki. Igen, nem akárki mutathatja be és árusíthatja termékeit, meg kell felelni bizonyos minőségi feltételeknek, ha valaki eladóként akar megjelenni a rendezvényen. Ugyanez természetesen igaz a gasztronómiai termékekre is, így rosszat biztosan nem ihatunk és ehetünk.

A több hétig tartó vásárban tematikus gasztrohetek csábítanak vonzó ételkínálattal: lesz liba, töltött káposzta, vad- és halétel hét, nem maradnak el a böjti étkek sem és bemutatják a hanuka ízeit is. Az ízekhez italok is illenek: a megfelelőt mindenki kiválaszthatja a magyar borrégiók kínálatából. A magyar bor különleges és hozzáférhető, ami miatt a külföldi és belföldi turisták számára valódi élményt jelent egy hazai borrégióba ellátogatni – a vásár ideje alatt a borrégiók látogatnak el a Vörösmarty térre.

A vásár ideje alatt a látogatókat közel 160 program várja. A színpadon népzenei, jazz, crossover, alternatív, blues, soul koncertre kerül sor hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal várják a színpadon, ezek mellett pedig a gyerekek és felnőttek egyaránt kézműves játszóházban készülhetnek a Karácsonyra.

Nyitva tartás:
A vásár ideje: 2017. november 10- 2017. december 31.
Kézműves vásár: 2017. november 10. - december 29.
Vendéglátó egységek: 2017. november 10. - 2017. december 31.

karacsonyi vasar.jpg