Már csak százvalahányat kell aludni és Metallica-koncert! Nézőpont kérdése, hogy az sok-e figyelembe véve, hogy a legendás amerikai heavy metál zenekar nyolc év után tér vissza Magyarországra, ahol a hatodik felllépése lesz a 2018. április 5-ei, a Papp László Budapest Sportarénában.

Youtube

A Metallica Hardwired… to Self-Destruct világkörüli turnéjának európai állomásai közül az első Koppenhága 2017 szeptember 2-án, majd többek közt következik Amszterdam, Párizs, London, Antwerpen, Madrid, Bologna, Hamburg, Bécs, Prága, Budapest, Stuttgart, Krakkó, Oslo, Stokholm és 2018. május 11-én ér véget Helsinkiben. A teljes európai koncertkörúton a norvég Kvelertak lesz az előzenekar.

Minden megvásárolt koncertjegy mellé ajándék Hardwired… to Self-Destruct album jár, választhatóan digitális vagy CD formátumban. Az se csüggedjen, aki nem éri be ennyivel, mert három különböző VIP-csomagja is van a turnénak, amiben a prémium jegyek és a szuperfantasztikus “látási viszonyok” mellett például találkozási lehetőséget biztosít a zenekarral.

A kilencszeres Grammy-díjas Metallica első magyarországi koncertje 1988-ban volt az MTK Stadionban, majd 1991-ben a Népstadionba, azután 1993-ban és 1999-ben ismét az MTK Stadionaban. Legutóbb 2010 májusában, a Death Magnetic című lemez turnéján 40 ezer néző előtt zenélt a Puskás Ferenc Stadionban.