Hétfő reggel különleges helyszínről, az etyeki Korda Filmpark Látogatóközpontból jelentkezett a Morning Show. Műsorvezetőink először Réz András esztétával beszélgettek, később pedig Piroch Gábor kaszkadőrszakértő csatlakozott hozzánk!

Az első vendég Réz András filmesztéta volt, akinek segítségével a hallgatók rövid betekintést nyerhettek a filmvilág és az Oscar gála kulisszái mögé. Kiértékelték az épp hogy csak véget ért gála eredményeit, szakértőnk pedig elmondta, mi kell ahhoz, hogy egy film (vagy egy színész) Oscar-díjat nyerhessen.

Bár nem sikerült sorozatban harmadik évben magyar Oscart hazahozni, Enyedi Ildikó, és a Testről és lélekről stábja egyáltalán nem szomorkodott. Muhi Andrást hívtuk a műsor elején, aki már az afterparty-n mulatta az időt, és jól hallhatóan egyáltalán nem voltak lehangolva az eredmény miatt. Réz András sem látott okot a csalódottságra:

„Maga az Oscar jelölés egy hatalmas siker a magyar filmipar számára, hiszen a jelölőbizottság szigorúan csak szakmai szempontok szerint dönt a jelöltekről. Bár végül nem sikerült megnyernünk a díjat, az mindenképpen jó jel, hogy a szakma és a közönség újra nyíltabbá vált az érzelemdús filmek felé” – mondta Réz András. 

A Morning Show második felében Piroch Gábor kaszkadőrszakértő csatlakozott a beszélgetéshez, aki azt is elmondta nekünk, hogyan vált jegyellenőrből a világ egyik legjobb kaszkadőrévé.

 „A mi feladatunk, hogy a színészek helyett mi végezzük el a veszélyes jeleneteket. Ezért, ha a dublőr vagy a kaszkadőr azt mondja a színésznek, hogy álljon odébb, akkor neki kötelessége követnie az utasításait, függetlenül attól, hogy ő Brad Pitt vagy Stohl András” – mondta Piroch Gábor. 

A beszélgetés előtt Stohl András és Janklovics Peti kipróbálhatta milyen igazi kaszkadőrnek lenni, csekkoljátok!