Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Design Hét Budapest rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. A programsor a gazdasági döntéshozók és a hazai vállalkozások figyelmét a designban rejlő lehetőségekre irányítja: az üzleti folyamatokba és a vállalati kultúrába beépülő design olyan új minőséget és többletértéket teremt, amely a versenyképességet növeli, és lépéselőnyt biztosít a többi piaci szereplővel szemben hazai és nemzetközi viszonylatban is. 

A Design Hét Budapest 2017 középpontjában a fiatal kezdő illetve újrakezdő tervezők állnak. A vásár keretében megmutatkozhat a nagyközönség számára a WAMP tervezőinek sokszínűsége, a még csak szárnyukat bontogató tehetségektől kezdve a komoly szakmai felkészültséggel rendelkező végzős hallgatókon át a pályamódosító és újrakezdő tervezőkig.

Aki kíváncsi a kiállítókra és a helyszínekre, az csekkolja a részletes programot ITT. A designerek és művészek mellett a szervezők vendégül látják majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait, valamint bemutatkozik az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákvállalkozási programja is. A fiatal és tehetséges tervezők munkáiból pedig egy kiállítással is készülnek a helyszínen „Startolj velünk!” címmel, így segítve elő a jövő tervezői számára a szakmai fejlődést, kulturális kooperációkat, ezzel támogatva a későbbi önálló piacra lépést.

Időpont: 2017. október 6-15.


designweek.jpg