Még mindig csak 20 éves, de már a második nagylemezét adta ki az új-zélandi énekesnő, aki szeptemberben indul világkörüli turnéjára.

A Melodrama turné 2017. szeptember 26-án indul Machesterből és 2017. április 25-én fejeződik be az Egyesült Államokban. Mindeközben bejárja Európát, ősszel többek közt Londonban, Párizsban, Antwerpenben, Barcelonában, Milánóban, Kölnben, Berlinben és Oslóban is ad koncertet.

Lorde az albumot nagyrészt New Yorkban írta egy Flame nevű olcsó étkezdében, aminek a vendégköre olyan, hogy valószínűleg a legtöbben fel sem ismerték az énekesnőt, aki egy hatalmas fejhallgatóval a fején írta a szövegeket. Az album fotós barátjával való szakítás után született, amire a Melodrama cím is jól reflektál, hiszen mind voltunk kamaszok, akik csak túlzóan, végletekben tudnak gondolkodni. Lorde sikere, már a kezdetektől fogva az, hogy meg tudja ragadni saját generációjának sajátosságait, érzi a 21. századi tinédzsereknek a lelkületét.

Youtube

Lorde tipikusan olyan lemezt készített, amit érdemes végighallgatni, rengeteg egymásra utaló apró mozzanat köti össze a számokat. Ami az album egységét képzi, hogy a dalokat az egyedüllét érzése szövi át - mind jó, mind rossz oldalát tekintve annak - és keretét a házibuli tematikája adja. Nem is maga a buli, sokkal inkább a magányos, gyötrődésekkel teli másnap, az álmatlan hajnal, a kilátástalan reggel érdekli.