Augusztus 20-án az államalapítást, államalapító Szent István királyunkat ünnepeljük, és megemlékezünk azokról, akik történelmünk során hazánkat védték. Budapesten és országszerte is rengeteg programmal várnak minket ilyenkor, de ezt a kettőt neked is tilos kihagynod!

Az ünnepségeken ilyenkor hagyományosan meg lehet kóstolni az ország tortáját, melyet augusztus hónap elején jelentettek be. Azelőtt sehol nem lehet kapni belőle, csak a jeles nap után kerül hivatalosan a cukrászdákba, ugyanis ekkor teszik közzé a receptet. Ha első kézből szeretnéd megkóstolni 2017 legfinomabb süteményét, látogass el a Magyar Ízek utcájába!

Az esti tűzijáték minden évben az egyik legnagyobb esemény hazánkban, így nem mindegy, hol nézed végig! Vannak, akik jobban szeretik a televízió képernyője előtt figyelni a történéseket, de élőben talán még nagyszerűbb élményt nyújt. Ha nem szereted a tömeget, próbálj meg kicsit eldugottabb, kevésbé ismert helyet találni, ahonnan kényelmesen nézheted végig a tűzijátékot. Ha még nincsen igazán jól bevált helyed, próbálkozz valami újjal, hátha megtalálod a tökéletes placcot, ahova majd minden évben ellátogathatsz!