Class Zenetár 00:00 - 06:00
Argyelán Kriszta
Class Hétvége Argyelán Krisztával 06:00 - 12:00
Garami Gábor
Class Kívánságműsor Garami Gáborral 12:00 - 17:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2014. október 31. 18:30

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Napi ajánlat: Nico &Vinz - In Your Arms

2014. október 31. 19:29

A világhírű norvég énekes-dalszerző duó először az Am I Wrong című dallal tarolt, de most sem tétlenkednek. Nicolas "Nico" Sereba és Vincent Dery egy újabb remekművel térnek vissza a slágerlistákra, itt van a duó következő potenciális világslágere, az In Your Arms, ami nagyon komoly jelentést is hordoz. Második skandináv single-jük egy hajléktalan férfi történetét dolgozza fel, aki visszautazik az időben...

Class ReMix (október 25.)

2014. október 31. 10:45

Az október 25-i Class ReMix című műsor teljes tracklistája DJ WhiteBoy válogatásában. {{első óra}} Irie Maffia - Jump Up Odett - Éjszaka (Zilia remix extended) Max & Sims - Get it on Tonight (Original Mix) Gábor Deutsch feat Virág - Unwind(GD Remix) Microwave monkeys feat. Nita - Sun is shining (Original mix) Ákos - Újrakezdhetnénk (Herr Spiegel Remix) Muzzaik - ...

Búcsúzik a nyártól az Intim Torna Illegál

2014. október 31. 08:34
image description

David Guetta és Sam Martin Lovers on the Sun-ja első helyen áll a Class40-en, amely nem is csoda, hiszen a sláger társszerzője napjaink egyik legnagyobb sztár DJ-e, Avicii volt. A feltörekvő brit énekes, Sam Smith és hazánk egyik legőrültebb együttese, az Intim Torna Illegál vadonatúj dalokkal debütáltak a leghallgatottabb rádió toplistáján. David Guetta ás Sam Martin Lovers on the Sun című dala a...

Csendes, magyar világsiker a zajos klubéletben

2014. október 30. 21:39

A Stadiumx még nincs egyéves felállás, de már a legnagyobb külföldi nevekkel dolgoznak az elektronikus dance zene világában. A magyar DJ páros tagjai azonban nem ismeretlenek az elektronikus zeneiparban. Dave Martin neve ghostproducerként több kiemelkedő hazai sláger remixével köthető össze, mint például: Lotfi Begi, Király Viktor vagy Radics Gigi. Sullivan pedig a Muzzaikkal vívta ki magának az elismerést...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek