Kiss Orsi
Class Night Kiss Orsival 20:00 - 22:00
Kiss Orsi
Class Magyarok Kiss Orsival 22:00 - 24:00
Class Zenetár 00:00 - 06:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2015. november 29. 03:42

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Margaret Island a hét sztárja

2015. november 29. 17:00
image description

A Class 40-ben a hét sztárja egy fiatal magyar zenekar, akik különleges hangzással és mély tartalommal töltik meg dalaikat. "Néhány fiatal ül a margitszigeti platánok alatt és énekel meg zenél. Népdalok, tábortüzek repertoárja, napjaink akusztikus folk-pop slágerei, ami épp eszükbe jut. Aztán írni kezdenek, aztán stúdiózni, aztán koncertezni... és mindenki látja, hogy ez jó. És mindenki hallja is, hogy ez jó...

Napi ajánlat: ROBIN SCHULZ & J.U.D.G.E. - SHOW ME LOVE

2015. november 28. 21:05

A német DJ és producer nem lassít, itt van második albumának következő kiemeltje. Robin Schulz idén szeptemberben jelentette meg második albumát, a Sugar-t, ami a címadó dallal azonnal sikerré vált. Most itt a fiatalember következő zenéje, a Show Me Love-ra már lehet szavazni ennek a cikknek az ajánlásával.

Class Magyarok: ByeAlex és Rácz Gergő

2015. november 28. 16:05

A Class Magyarokba ezen a héten két ország, sőt világszerte is ismert énekes érkezik, természetesen fejenként egy új dallal. {0LP} A Class Magyarokban részletesen is mesél ezen a héten ByeAlex aktuális daláról, a Még mindig-ről, amit a Class FM hallgatói is nagyon kedvelnek. Kiderül a műsorból, hogy ki ihlette a dalt és már titkokat is elárul az Eurovíziót is meghódító, de meglehetősen megosztó énekes...

"Én azokat a dalokat szeretem, amikre rá tudok csatlakozni"

2015. november 27. 23:34

Az eddig készült egyik legizgalmasabb Zeneszöveg.hu beszélgetés a hazai zenei élet egyik legizgalmasabb szerzőjével és előadójával. Nézzétek meg, hogy vajon mit gondol Janó az alternatív jelzőről, a hazai zenei élet vonatkozásairól. Megkérdeztük Tőle, hogy hogyan születnek a dalai, elmesélte, hogy melyik formációját kedveli a legjobban és hogy miért jó, hogy sokan ismerik a Teszkót vagy a Szalai É...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek