Abaházi Csaba
Class Kívánságműsor Abaházi Csabával 12:00 - 17:00
Kovács Áron
Class 40 Kovács Áronnal 17:00 - 20:00
White Boy
Class Mix White Boy-jal 20:00 - 23:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2015. február 25. 05:17

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Class Hétvége vasárnap: Rota Francesco

2015. február 28. 11:50
image description

A Senso Magico soul csapat énekese és zenekarvezetője lesz a vasárnapi Class Hétvége vendége Argyelán Krisztánál. A zenekart 2007. október 23.-án alapította Rota Francesco (ének, gitár, zene, szöveg) és Ujvári Péter (basszusgitár, design, szöveg). Később csatlakozott szólógitárosként Rusznák György (Hendrix Roussos), a Spectrum Blues Band frontembere és a dobos Tóth Máté (Matteo). Énektanárnőjük ...

A Dal - Szombaton lesz a döntő

2015. február 27. 21:40

Szombaton eldől, melyik dal és előadó képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben. A Dal című magyar válogatóverseny fináléját, amelybe nyolc produkció jutott, az M1 és a Duna World élőben közvetíti. A 60. Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyének végső szakaszába került harminc dalból három elő- és két középdöntő után alakult ki a nyolcas döntő mezőnye. Szombaton a nyo...

Napi ajánlat: Kygo ft. Conrad - Firestone

2015. február 27. 19:29

A fiatal norvég DJ és producer a jövő nagy sztárja lesz a szakértők szerint, a rajongók szerint viszont már most is az. Kygo, a 23 éves norvég DJ/producer szenzáció (akiről a Billboard is azt írta, hogy ő lesz a következő EDM szupersztár) debütáló slágere, a "Firestone" Conrad közreműködésével már Top40-ben található az európai összesített rádiós listán, Németországban pedig már #27 az airplay listán...

Class Dance Chart (február 20.)

2015. február 27. 15:07

A Class FM dance zenei slágerlistája, azokkal a dalokkal, amikre a Class hallgatók is ropják, DJ WhiteBoy válogatásában. A péntek esti műsorban a *-gal jelöltek hangzottak el. 1 Mark Ronson - Uptown funk * 2 Calvin Harris & Ellie Goulding - Outside * 3 Avicii - The nights * 4 Clean Bandit - Real love 5 Calvin Harris - C.U.B.A 6 Zhu - Faded * 7 Martin Solveig - Intoxicated * 8 ...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek