Morning Show
Morning Show Sebestyén Balázzsal, Vadon Jánossal és Rákóczi Ferenccel 06:00 - 10:00
Garami Gábor
Class Kívánságműsor Garami Gáborral 10:00 - 15:00
Vágó Piros
Class Délután Vágó Pirossal 15:00 - 20:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2015. április 26. 13:56

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Király Viktor bemutatta új klipjét

2015. április 27. 21:36

Király Viktor bemutatta novemberben megjelent "3rd Dimension" című albumának aktuális, a hivatalos magyar Rádiós Top 40 listán már hetek óta Top10-ben szereplő kislemez dalához, a "Chasing Demons"-hoz forgatott videoklipjét a VEVO-n. A különleges videoklip igazi "családi vállalkozás" eredménye, hiszen a klip rendezését ezúttal Viktor nővére, Király Linda és az ő párja, a New York-i Comic Con...

Napi ajánlat: Avril Lavigne - Fly

2015. április 27. 19:25

A még mindig bájos kanadai énekesnő egy komoly betegség után a Speciális Nyári Világjátékok javára adta ki új dalát. Avril Lavigne elképesztően hosszú hallgatás után a Fly című dallal tér vissza, ami a Speciális Nyári Világjátékok javára készült és nagyon sokat jelent a kanadai sztárnak. Az énekesnő csak nemrég árulta el, hogy eltűnése hátterében egy komoly betegség állt. "Ez a dal nagyon sokat jelent nekem...

Hatalmas bukás a Tidal

2015. április 26. 21:50

A világ egyik legbefolyásosabb rappere a jelek szerint kénytelen elkönyvelni a zenei világ egyik legnagyobb bukását. Jay Z zenei streaming szolgáltatója, a Tidal a jelek szerint nem volt képes lenyűgözni a felhasználókat, alig egy hónappal az indulása után már a top 700 applikációban sincs benne az iTunes-on. A rapper hatalmas felhajtás közepette indította útjára a céget, miután körülbelül 56 mill...

Napi ajánlat: Ryn Weaver - The Fool

2015. április 26. 19:20

Szinte még fel sem ocsúdott a világ az OctaHate után, máris itt az énekesnő legújabb zenéje, a The Fool. Ryn Weaver június elején jelenteti meg debütáló nagylemezét, aminek már bemutatta címadó dalát, a The Fool-t. Az énekesnő tavaly nyáron tűnt fel a színen, olyan sztárok által támogatva, mint Michael Angelakos, Charli XCX, Benny Blanco és Cashmere Cat, különleges hangzásával pedig azonnal rátalált a közönsége...

Ezek mennek

Strut Lenny Kravitz (most megy)

Korábban ezek mentek