White Boy
Class Mix White Boy-jal 20:00 - 23:00
White Boy
Class Remix White Boy-jal 23:00 - 24:00
Class Zenetár 00:00 - 06:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2014. december 18. 03:27

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Napi ajánlat: Ivy Levan - The Dame Says

2014. december 20. 20:45

Az amerikai énekesnő legújabb kislemezét még a zenei legenda, Sting is ajánlotta, miután együtt dolgoztak. A dalszerző és énekesnő, Ivy Levan bemutatta legújabb dalának szöveges videóját, amit még Sting is ajánlott. A 26 éves hölgy 2011-ben kezdte építgetni a karrierét, de a nagy áttörést eddig még nem sikerült elérnie. A füstös hangú hölgy The Dame Says című dala egy újabb példája a szépség tehetségének...

Class 40: anyák és sok pénz

2014. december 20. 16:15

Kovács Áron ezen a héten sem hagyja szó nélkül a sztárvilág különös vagy éppen emberi mozzanatait. A Class 40 idén már csak kétszer jelentkezik, így Kovács Áron és Kiss Orsi igyekeznek minden fontos dalt és sztárhírt összegyűjteni. Szó lesz például Ashton Kutcher-ről és feleségéről, Mila Kunis-ról, aki állítólag tökéletes anya. Kevésbé tökéletes, sokkal inkább pöttyös anyuka most Angelina Jolie, a...

Tove Lo műtétre szorul

2014. december 19. 21:40

A svéd popsztárnak le kellett mondnia küszöbön álló koncertjeit, mert sürgősen meg kell műteni a hangszálait. Tove Lo kénytelen volt lemondani az összes küszöbön álló koncertjét, mert sürgősen meg kell operálni. A svéd popsztárnak ciszták fejlődtek a hangszálain, amiket el kell távolítani, jelentette be a napokban a Facebook oldalán. A Habits énekesnőjének minden bizonnyal nagyon csendes lesz a karácsonya...

Napi ajánlat: Rae Morris - Under The Shadows

2014. december 19. 19:29

A meghökkentően fiatal brit énekesnő még csak rövid ideje van a pályán, de tehetsége és kivételes stílusa világszerte ismertté teheti. Rae Morris valóban csak 19 éves, de köszönhetően egyedi hangjának és kivételes stílusával, pillanatok alatt elkezdte meghódítani a világot. Új dala, az Under The Shadows újabb elegáns példája dalszerzői tehetségének és erőteljes, érzelmes hangjának. A fiatal brit h...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek