Abaházi Csaba
Class Kívánságműsor Abaházi Csabával 10:00 - 15:00
Vágó Piros
Class Délután Vágó Pirossal 15:00 - 20:00
Szani Roland
Class Night Szani Rolanddal 20:00 - 22:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2014. november 26. 02:27

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Iggy Azalea leöregezte Eminem-et

2014. november 26. 08:32

A fiatal ausztrál rapper lány nem tűri, hogy fenyegessék, sem őt, sem más nőket és ennek hangot is ad. Nyomdafestéket nem tűrő módon indított háborút Iggy Azalea ellen Eminem, miután a fiatal lány figyelmeztette hibájára. A két rapper közötti balhé akkor kezdődött, amikor Shady egy freestyle videóban pofonokkal fenyegette meg Lana Del Rey-t. Ausztrál kolléganője azonban szinte azonnal visszaszólt ...

Napi ajánlat: George Ezra - Listen to the Man

2014. november 25. 19:26

A kétszeres Oscar-díjas színész, Sir Ian McKellen jelenik meg a fiatal énekes-gitáros legújabb dalában. George Ezra már biztosan beírta magát a zenetörténelembe bemutatkozó albumával, amin olyan slágerek kaptak helyet, mint a Budapest vagy a Blame It on Me. Az, hogy 2015-ös turnéjáa mindössze tíz perc alatt elfogytak a jegyek, már csak édes adalék. Most itt a lemez új dala, a Listen to the Man...

Mary J. Blige: a zeneipar gyűlöli a független nőket

2014. november 25. 15:04

A Family Affair kilencszeres Grammy-díjas énekesnője elárulta, hogy karriere kezdetén többen próbálták ágyba vinni szerződésért cserébe. Mary J. Blige kemény kritikát fogalmazott meg a zeneiparral kapcsolatban, ahol állítása szerint a vezetők gyűlölik az erős és független nőket. Az énekesnő elárulta, többen is megkörnyékezték, de ő képes volt a szereposztó díványok használata nélkül elérni a karriert, amire vágyott...

Napi ajánlat: Parra for Cuva - Wicked Games

2014. november 24. 19:25

A Parra for Cuva név egy német producert takar, aki karöltve egy nagyszerű énekesnővel, Chris Isaak slágerét öltöztette új köntösbe. Az 1991-es születésű Nicolas Demuth Parra for Cuva néven alkotja a zenéket, legismertebb dala egy feldolgozás. 2013 második felében jelentette meg először a Wicked Games című single-jét, ami Chris Isaak azonos című slágeréből készült és amiben Anna Naklab énekel. ...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek