Morning Show
Morning Show Sebestyén Balázzsal, Vadon Jánossal és Rákóczi Ferenccel 06:00 - 10:00
Abaházi Csaba
Class Kívánságműsor Abaházi Csabával 10:00 - 15:00
Vágó Piros
Class Délután Vágó Pirossal 15:00 - 20:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2015. január 26. 00:57

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Napi ajánlat: Take That - Get Ready For It

2015. január 26. 19:25

A világhírű, de háromtagúra fogyatkozott csapat legújabb dala egy vadonatúj kémfilmben is felcsendül. Bemutatta legújabb dalát a Take That együttes. A nemrég háromtagúra fogyatkozott csapat töretlen erővel halad tovább a pályáján, aminek ékes példája új daluk, a Get Ready For It. A felvétel, amellett hogy helyet kapott a fiúk III című lemezén, szerepel a Kingsman - A titkos szolgálat című film zenéi között is...

Meghan Trainor: még nem vagyok gazdag

2015. január 26. 15:10

Noha már több rendkívül sikeres slágerrel büszkélkedhet, a fiatal énekesnő azt állítja, hogy eddig még egy vasat sem keresett. Meghan Trainor nevét már a világ hatvan országában ismerik, sikeres slágerek írója és előadója, de állítása szerint ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy gazdag is lenne. A fiatal hölgy elárulta, hogy az első valódi fizetési csekkjére még hónapokat kell várnia - "Eddig még ...

Katy Perry is beszállt a TLC lemezébe

2015. január 26. 10:41

Csupán három nappal azután, hogy elindították a pénzgyűjtést új albumukra, a TLC máris sikerrel járt. Három nappal azután, hogy a TLC tagjai közösségi finanszírozási oldalon indítottak pénzgyűjtést új lemezük elkészítésének költségeire, máris elérték a kívánt összeget. Sőt, az egykori lánycsapat tagaji nyugodtan vághatnak bele a munkába, mivel eredetileg 30 nap alatt akartak 150 ezer dollárt szere...

Adele világ körüli turnét tervezget

2015. január 26. 08:30

A brit énekesnő egyes pletykák szerint egy "rendes világkörüli turnét" tervezget a következő évre. Adele az utóbbi időben messze elkerülte a nyilvánosságot, de már lehetett biztató híreket hallani arról, hogy készíti új lemezét és remélhetőleg ebben az évben piacra is dobja. A díva hosszúra nyúlt pihenője akkor kezdődött, amikor férjével, Simon Konecki-vel 2012 októberében megszületett első gyermekük, Angelo...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek