White Boy
Class Dance Chart White Boy-jal 23:00 - 24:00
Class Zenetár 00:00 - 06:00
Argyelán Kriszta
Class Hétvége Argyelán Krisztával 06:00 - 12:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2015. október 08. 05:52

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Napi ajánlat: MOKS - Otherwise ft. James Arthur

2015. október 09. 19:29

Az egykori X Factor győztes első kirándulása az EDM világába egy holland producer csapat oldalán. Az egykori fekete bárány X Factor győztes James Arthur csatlakozott a holland MOKS producer csapat debütáló dalához. Az énekesnek az Otherwise az első kirándulása az EDM világába, de máris nyilvánvaló, hogy van benne helye. Ő maga is így mutatta be szeptember közepén a zenét - "Itt a videó az első ED...

Class Dance Chart (október 2.)

2015. október 09. 17:18

A legjobb dance zenékkel felpakolva érkezik minden pénteken DJ WhiteBoy, amiből összeáll a Class Dance Chart. Az október 2.-i Class Dance Chart, a műsorban a csillaggal jelöltek hangzottak el: 1 Avicii - Waiting for love * 2 Calvin Harris - How deep is your love * 3 Jack U feat Justin Bieber - Where are U now * 4 Robin Schulz - Sugar * 5 Galantis - Peanut Butter Jelly * 6 Sam Fel...

Mujahid Zoltán összes dala elérhető világszerte a digitális zeneáruházakban

2015. október 09. 08:34

Mujahid Zoli, aki egy ország előtt vált ismertté a Megasztár korai szériájában, immár összes lemeze megvásárolható a digitális áruházakban is. Óriási kincsek ezek, hiszen kiváló minőségben már nagyon nehéz hozzájutni a dalaihoz, most azonban a teljes életműve megvásárolható és élvezhető formában vált elérhetővé. Zoli, aki már egészen kis korában elkezdett zenével foglalkozni és egészen a jazz-ének...

Napi ajánlat: Napi ajánlat: Will Smith - Fiesta

2015. október 08. 19:28

Világhírű kolumbiai csapattal tér vissza a zenei életbe az amerikai színész-rapper, Will Smith. A kolumbiai Bomba Estéreo zenekar többek között olyan fesztiválokon lépett fel, mint a Glastonbury, a Coachella, a Lollapalooza, és a Roskilde. Hazájukban igazi szupersztároknak számítanak, akik lazán keverik a folk, az elektronika és a rap stílusjegyeit. Legújabb kislemezük a "Fiesta", amely a szuper...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek