Garami Gábor
Class Kívánságműsor Garami Gáborral 12:00 - 18:00
Vágó Piros
Class Délután Vágó Pirossal 15:00 - 20:00
Szani Roland
Class Night Szani Rolanddal 20:00 - 22:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2014. október 23. 05:57

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Slash nem mond le a Velvet Revolver-ről

2014. október 23. 13:45

A Guns egykori gitárosa biztosította a rajongókat, hogy hallani fognak még legendás zenekaráról, a Velvet Revolver-ről. Slash biztosította a rajongóit, hogy supergroup-ja, a Velvet Revolver nem vész a feledés homályába, és amint megtalálják a megfelelő embert Scott Weiland helyére, folytatódik a munka. A csapatban ott vannak a gitáros egykori Guns N' Roses-os társai, Matt Sorum és Duff McKagan, d...

Hiperkarma lemezbemutató a halloween jegyében a PeCsában

2014. október 22. 21:38

A hazai underground színtér egyik legizgalmasabb idei koncertjét rendezik október utolsó napján a Petőfi Csarnokban. Bérczesi Róbert zenekara, a Hiperkarma eredeti felállásában tér vissza, és a halloween jegyében mutatja be Konyharegény című új albuma dalait. A Hiperkarma a 2000-es évek elejének egyik legfontosabb magyar együttese volt, két stúdióalbuma jelent meg és népes rajongótábort gyűjtött maguk köré...

Napi ajánlat: David Guetta - Dangerous ft Sam Martin

2014. október 22. 19:27

A francia sztár-DJ ismét nagyszerű zenét alkotott, a Lovers on the Sun után pedig ehhez is Sam Martin hangját használta. David Guetta ismét nem várt túl sokat két single-je között, még alig halt el a rajongók fülében a Lovers on the Sun, máris itt van a hasonlóan nagyszerű Dangerous. Az EDM műfaj legerősebb francai helytartója a dalhoz ismét Sam Martin hangját használta fel. A modern popdal...

Afroman támogatja a legalizálást

2014. október 22. 12:54

Afroman annak idején egy csapásra híres lett Because I Got High című dalával, amit most a marihuána legalizálásának szolgálatába állított. Afroman 2001-ben egy csapásra világhírű lett Because High című dalával, aminek köszönhetően még a legjobb szóló rap-dal Grammy-díjára is jelölték. A rapper most úgy döntött, hogy világhírű dalát felajánlja a marihuána legalizálásáért folytatott kampánynak, ehhe...

Ezek mennek

Blame Calvin Harris Feat. John Newman (most megy)

Korábban ezek mentek