Szani Roland
Class Kultúra Szani Rolanddal 22:00 - 24:00
Class Zenetár 00:00 - 06:00
Morning Show
Morning Show Sebestyén Balázzsal, Vadon Jánossal és Rákóczi Ferenccel 06:00 - 10:00

Magna Cum Laude - Köszönet

A Magna Cum Laude Köszönet című dala vezeti fel következő, a jövő év közepén megjelenő albumukat. A csapat hat év után először ehhez a dalhoz vett fel először videoklipet, a sírig tartó barátságról szól, neves színészekkel a főszerepben.

Az alapítók:
Szabó Tibi - gitár, zeneszerző
Kara Misa - basszusgitár, szövegek
Mező Misi - ének
Kilián Imre – dobok

1999-ben, gyulai zenészek alapították a Magna Cum Laude együttest.
Mező Misi (ő minden zenei előképzettség nélkül került a pályára, korábban esztergályos volt) nyilatkozataiban gyakran hangsúlyozza ma is: mivel szerény anyagi lehetőségekkel indultak, a tehetségkutató versenyeken „nyerték össze” induló hangszerparkjuk nagy részét. Az összeszokás hónapjai után az egyik tehetségkutató verseny  fődíja -  egy demó elkészítése volt. Az „Osztály” című maxihoz készített videoklip (Bölcskey Mike rendező-producer és Steve Manga művészeti rendező munkája) hozta meg az igazi országos ismertséget a zenekarnak: a „vendéglátó-egységben az erő” refrénnel fűszerezett iskola-témájú dal és a klipben szereplő  tizenévesekkel rögzített jelenet a zenés csatornák egyik kedvence lett, turnék, fellépések egész sora várt a MCL-ra. A 2003-as esztendő gyakorlatilag ezzel telt, az időközben megjelent  „Hangolj át” című bemutatkozó albumuk Szabó Zé produceri irányításával készült – több mint egy évig!
Második albumukkal („Minden állomás”) 2006 márciusára készültek el,  a beharangozó „Lemegy a nap”-hoz készített videoklip már a négytagúra csökkent MCL  felállásban készült.  A lemezen vendégszerepelt Létray Ákos – billentyűs hangszereken, Pápai Joci pedig háttér-vokálozott.
A másodiknak kimásolt „Vidéki sanzon” minden várakozást felülmúlt: a könnyű, simogató, már-már banális refrén – azonnal sokak kedvencévé vált, a „libamáj – gigabájt” rím azonnal beült a hallgatók memóriájába. Ehhez újabb lökést adott a 2007-ben bemutatott „S.O.S. szerelem” című film, melynek betétdalai között ott szerepelt a „Vidéki sanzon” is (érdekes, hogy a Magna Cum Laude verziója mellett Ullmann Mónika és Csányi Sándor, azaz a film két főszereplője  előadásában is lemezre került az akkor már közismert  sláger). A dalhoz készített látványos klip valóságos technikai bravúr, és – a magyar klipek történetének egyik legnépszerűbb „utazós” videója lett.
 A 2007-es esztendő karácsonyi piacára időzített harmadik, „Magnatofon” című albumukról három dalt is játszottak a hazai rádióállomások: a „Színezd újra”, a „Gondatlanságból elkövetett emberölelés” és az „Átkozott nők” – tovább növelték a MCL ismertségét, a szakma kicsit meg is lepődött, amikor a lemez sikerei csúcsán, 2009 júniusában újabb albummal rukkolt elő a Magna.

A „999” számmal jelölt albumot beharangozó „Pálinka-dal” komoly fejtörést okozott a hazai kereskedelmi rádiósoknak: nehéz volt meghúzni a vonalat a „bántóan egyszerű mulatós zene”, illetve a szakmai kritika másik oldaláról érkező „fülbemászó refrénre épülő, egyszerű szövegű, közérthető bomba-sláger” cimke között – a dalt elsőként a helyi rádiók kezdték játszani, majd ráharaptak az országos médiák is. A „2009-es esztendő legjobb dala” kategóriában ez volt az egyik nominált az év Fonogram Díjkiosztó ünnepségén.


Albumok

Hangolj át (2003)
Minden állomás (2006)
Magnatofon (2007)
999 (2009)
Jubileum (2009)
Csak ülünk és zenélünk (2010)
Belső égés (2011)

Először adásban volt a Class FM-en: 2013. június 05. 16:31
Legutóbb ment a Class FM-en: 2014. július 21. 22:08

LEGÚJABB ZENEI HÍREINK

Ice T nem elégedett a mai hip-hop zenével

2014. július 22. 21:37

Az egykori rap és hip-hop legenda kemény kritikát fogalmazott meg az utóbbi műfajjal szemben, ami mára klub zene lett. Ice T soha többé nem akar hip-hop zenét készíteni, mivel véleménye szerint az már csupán klub zene lett. A legendás rapper és színész ehelyett inkább egy új rock albumot jelentet meg a világhírű thrash metál bandával, a Body Count-tal, mivel ezt a műfajt...

Napi ajánlat: The Carbonfools - Easter Song (Dreamin')

2014. július 22. 19:26

A The Carbonfools Magyarország egyik legkedveltebb zenekara és ehhez a címhez fel is nőttek a fiúk, remek dalokkal és klasszis klipekkel. A The Carbonfools nemrég a Class FM műsorában mutatta be legújabb dalát Csiszár Jenő műsorában. A csapat frontembere, Fehér Balázs, aki az Easter Song (Dreamin\') társproducere a mindig zseniális Titusz mellett, elmondta - \"Ez a dal a feltámadásról szól...

Alicia Keys leigazolt Madonna menedzseréhez

2014. július 22. 17:15

A veterán amerikai énekesnő és rendezőnő menedzsere ezentúl nem csak egy dívát tudhat az ügyfelei között, még egy sztárt igazolt. Madonna menedzsere, Guy Oseary valószínűleg nagyon elégedett az életével, hiszen a veterán díva után most egy újabb sztárt igazolt le az ügyfelei közé. A szakember igazgatja ezentúl a tehetséges zongorista-dalszerző, Alicia Keys karrierét is...

A Blondie talán utoljára turnézik

2014. július 22. 08:31

A legendás amerikai zenekar dobosa elárulta, hogy énekesnőjük szerint itt volna már az ideje a visszavonulásnak. A Blondie együttes dobosa, Clem Burke elárulta, hogy énekesnőjük, Debbie Harry már utalt arra, hogy \"ideje lenne\" visszavonulni a most folyó világkörüli turnéjuk után. A zenész a The Province újságnak elmondta - \"Mire eljutunk a gyönyörű Vancouverbe, már tur...

Ezek mennek

Korábban ezek mentek